فریب کلاهبرداران واتساپی را نخورید!
کلاهبرداران اینترنتی تحت عنوان برنده شدن قربانی در مسابقه صدا و سیما حساب های بانکی را هدف قرار می دهند.
در پی شیوع استفاده کلاهبرداران از شیوه جدید برقراری تماس واتساپی با شهروندان، و فریب دادن شهروندان به این عنوان که در مسابقات صدا و سیما برنده شده اند، قوه قضائیه برای شهروندان پیامک هشدار ارسال کرد.
در پی شیوع استفاده کلاهبرداران از شیوه جدید برقراری تماس واتساپی با شهروندان، معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در هشدار پیامکی به شهروندان نوشت:
هموطن گرامی؛ تماس تلفنی از پیام رسان واتساپ مبنی بر برنده شدن، کلاهبرداری و به قصد تخلیه حساب بانکی شماست. از پاسخ دادن به این تماس ها و ارائه کد ارسالی در متن پیامک جداً خودداری نمایید .
بخشنامه دادستان کل کشور در مورد پرونده های کلاهبرداری رایانه ای، پس از الزامی شدن استفاده از رمز های پویا نمونه رای در پرونده با اتهام جعل پیام سوئیفت و استفاده از آن و کلاهبرداری رای وحدت رویه شماره 729: دادگاه محل بانک افتتاح کننده ی حساب زیان دیده در جرم کلاهبرداری رایانه ای صالح به رسیدگی است.
کلاهبرداران اینترنتی در این شیوه جدید، از طریق پیام رسان واتساپ Whatsapp با شهروندان تماس صوتی برقرار می کنند و حتی تصویر و نشان صدا و سیما را به عنوان تصویر کاربری خود قرار می دهند.
به قربانی اعلام می شود که در مسابقه یک برنامه تلویزیونی برنده جایزه نقدی شده است و برای انتقال مبلغ جایزه به حساب وی نیاز به اعلام کدهایی است که برایش پیامک می شود، کلاهبرداران به این ترتیب کدهای محرمانه ارسالی برای قربانی را به دست می آورند و موجودی حساب وی را برداشت می کنند.
ممکن است بپرسید کلاهبرداران اینترنتی چطور قربانیان خود را انتخاب می کنند؟ آن ها چطور متوجه می شوند شماره تلفنی که با آن تماس می گیرند، متعلق به کسی است که در حساب بانکی اش پول دارد و می تواند هدف بالقوه مناسبی برای آن ها باشد؟
کلاهبرداران رایانه ای از شیوه های خاصی برای انتخاب قربانی استفاده می کنند؛
اگر علی رغم همه این هشدارها و احتیاط ها، باز هم قربانی کلاهبرداران تلفنی شدید و کدهای محرمانه پیامک شده را در اختیار ایشان قرار دادید، و مبالغی از حساب شما برداشت شد، هنوز همه راه ها بسته نشده است.
اصولا کلاهبرداران تلفنی و واتساپی چند مسیر را طی می کنند؛ یا مبالغ را از حساب قربانی به حساب بانکی دیگری انتقال می دهند، یا از این مبالغ برای خرید اینترنتی استفاده می کنند.
اگر شما قربانی چنین کلاهبرداری هایی شدید، فورا به پلیس فتا یا دادسرای محل زندگی تان مراجعه کنید تا از انتقال مبالغ برداشت شده توسط کلاهبرداران جلوگیری شود.
حتی در روزهای تعطیل هم بخش های کشیک پلیس فتا و همین طور بازپرس کشیک مستقر در دادسرای عمومی و انقلاب، پاسخگوی مردم هستند.